VALO Hotel & Work -tilakonsepti luo monikäyttöisen kiinteistön

Minna Hurme vastaa VALO Hotel & Work -tilakonseptista, tilojen toiminnallisuudesta ja visuaalisesta ilmeestä. Koska kaikki tilat toimivat vähintään kahdessa eri käyttötarkoituksessa, kokonaisuutta on ryhdytty kutsumaan kaksoiskonseptiksi.

“Miten me nyt ratkaistaan tämä ongelma, että saadaan kokonaisuus pysymään kasassa.” “Miten luonteva lähestymistapa! Tämä sopii täydellisesti meidän konseptiin”; tässä muutamia lauseita joita kuulee nopeana virtana Minnan suusta. 

Minna Hurme vastaa VALO Hotel & Work -tilakonseptista, tilojen toiminnallisuudesta ja visuaalisesta ilmeestä. Koska kaikki tilat toimivat vähintään kahdessa eri käyttötarkoituksessa, kokonaisuutta on ryhdytty kutsumaan kaksoiskonseptiksi. “Suunnittelutyö sekä aidosti uuden konseptin kehittäminen on ollut erittäin mielenkiintoista, mutta paikoitellen hyvin haastavaa”, toteaa Minna.

Muuntojoustava tilakonsepti tehostaa tilojen käyttöastetta. “Hotellin päiväkäyttöön kehitetty Work -tilakonsepti toimii samalla periaatteella kuin monitilatoimisto, mutta työhuone soveltuu yksilötyön lisäksi loistavasti myös tiimityöhön ja pieniin kokouksiin”, Minna kertoo. “Suunnittelutyössä on olennaista huomioida tilojen ja kalusteiden mittakaavat sekä ihmisen arkiset tarpeet tilojen toimivuuden suhteen. Kiinnitän erityisesti huomiota tilojen jatkumoon, näkymiin sekä siihen tunnelmaan, jonka ne yhdessä muodostavat. Ihminen käyttää tilan analysointiin monia aisteja, jolloin akustiikan ja valaistuksen roolia ei sovi väheksyä suunnittelussa. Lisäksi materiaalien tuntu ja niiden muodostama kerroksellisuus, viittaukset menneeseen ja tulevaan, ovat kiinnostavia”, jatkaa Minna.

Minna on VALO-hotellilla monessa mukana. Sisustussuunnittelun lisäksi hän on muun muassa ollut suunnittelemassa VALO:n brändiä ja visuaalista ilmettä, kehittämässä VALO:n hybridikalusteita Iskun kanssa sekä tehnyt tiiviisti yhteistyötä rakennuttajan kanssa työmaalla. Minna kertoo pitävänsä VALO-hotellilla erityisesti siitä, että hän on saanut sopivassa suhteessa sekä vapautta että vastuuta.

“On ollut todella hienoa päästä tekemään töitä eri alojen osaajien kanssa ja saada laaja-alainen näkemys kokonaisuuteen”, kiteyttää Minna työtehtäviään.