Uskomattoman tarinan alku

Ensimmäinen VALO Hotel & Work avaa ovensa alle vuoden päästä osoitteessa Mannerheimintie 109. Olemme luoneet kaiken uusiksi rakentamisesta kiinteistö- ja operointikonsepteihin luodaksemme todellista lisäarvoa niin käyttäjille kuin omistajillekin.  

VALO Hotel & Work on viime kuukausina puhuttanut monia, ja nyt on hyvä aika kertoa siitä tarina. Saatan kertoa vielä muitakin jännittäviä tarinoita, jos on lukijoita. Olemme päättäneet yhdistää hotellin ja toimiston samaan rakennukseen. Siis siten, että samoja huoneita käytetään öisin majoittumiseen ja päivisin toimistohuoneena. Siinä se tuli kuvattua kahdella lauseella, se mikä oli pari vuotta sitten vain visio ja jonka toteuttamisessa meillä on nyt iso vaihde päällä.

Ensimmäinen VALO Hotel & Work avaa ovensa alle vuoden päästä osoitteessa Mannerheimintie 109. Olemme luoneet kaiken uusiksi rakentamisesta kiinteistö- ja operointikonsepteihin luodaksemme todellista lisäarvoa niin käyttäjille kuin omistajillekin. Myös toimistotyöntekijän kannalta on järkevää, että hotelli ja toimisto operoidaan samoissa tiloissa ja tästä kerron nyt tarkemmin.

Rakennusprojektin noin 150 henkilön lisäksi varsinaista VALO-konseptia kehittää yli 30 henkilön tiimi huippuammattilaisia kukin omalla erityisalueellaan. Se tarkoittaa loputtomasti näkemyksiä, ideoita ja mielipiteitä. Välillä idean alkuperäiset omistajat eli SSA Groupin perustajat ohjaavat meitä oikealle tielle. Kerron tästä massiivisesta tutkimus- ja kehitysprojektista lisää erikseen, jos aihe herättää kiinnostusta.

Visualisointi VALO Helsingin kiinteistöstä valmiina
Visualisointi VALO Helsingin kiinteistöstä valmiina

 

Ei ole sattumaa, että tällainen temppu tehdään vasta nyt, vaikka hotelleja ja toimistoja on ollut olemassa jo satoja vuosia. Tuplakäytön ratkaisut ovat luonnostaan todella teknisiä. Vasta nyt IT-järjestelmät ja muu teknologia ovat tarvittavalla tasolla. VALO:ssa huoneautomaatio varmistaa laadukkaan ilman ja oikean valaistuksen yö- ja päiväkäytössä, muuntokalusteet mukautuvat käyttöön ja käyttäjään. Olen itse taustaltani rakennusinsinööri, ja päädyin noin kymmenen vuoden suunnittelijan ja projektipäällikön uran jälkeen startup-yrittäjäksi useaan eri teknologiayritykseen. Monipuolinen taustani on todella kotonaan VALO Hotel & Work -konseptin koordinoinnissa. Teknologiastakin riittää tarinoita, jos joku päätyy pyytämään.

Toimistotyön kulttuurimurros on toinen syy, miksi aika on kypsä juuri nyt. VALO Work -asiakas ei koskaan saa juuri hänelle pysyvästi osoitettua työhuonetta, joka olisi tyhjänä silloin kun asiakas on poissa. Vaihtuva työtila ei ollut kiinnostava, saati sitten mahdollinen, silloin kun tietokone oli raskas kantaa ja toimistotyöläinen oli sidottu tuoliinsa puhelinlangalla. Nykyään mobiili työ sallii enemmän.

Ennen kuin pääsen varsinaiseen asiaan, kerron lyhyesti konseptin kehittämisen taloudellisesta puolesta. Kulut ovat oletettavasti korkealla, kun rekrytoidaan ja käytetään jo pelkästään kehittämiseen Suomen huippuosaajia keskimäärin 30 henkilöä usean vuoden ajan. Lisäksi olemme investoineet asumisen tulevaisuuden tutkimukseen noin miljoona euroa. Johdan itse tuota tutkimusprojektia, jonka tiimoilta tulemme julkaisemaan VTT:n tutkimustuloksia. Palataan siihenkin tuonnempana.

Miksi ihmeessä kaikki tämä aika, raha ja vaiva kannattaa käyttää? Mitä kiinteistön loppukäyttäjä, eli hotellimajoittuja tai toimistotyöntekijä siitä saa?

Kuvittele astuvasi tavalliseen toimistohuoneeseen. Ne ovat yleensä melko karuja tiloja jollet itse sisusta ja näe vaivaa viihtyvyyden parantamiseksi. Huoneen seinät ovat ohuet eli äänieristys on vaatimaton. Yksittäinen toimistohuone ei tarjoa sinulle muita palveluita, kuin työskentelymahdollisuuden. Yleensä työntekijä tai työnantaja sisustaa, kalustaa, vastaa ylläpidosta, huolloista, korjauksista ja siisteydestä kukin omalla tasollaan ja tyylillään.

Visualisointikuva VALO Helsinki -hotellin käytävältä
Visualisointikuva VALO Helsinki -hotellin käytävältä

 

Nyt kuvittele astuvasi VALO Work -työhuoneeseen. VALO:n työhuoneet ovat sisustettu hotellin tyyliin hyvällä maulla ja laadukkailla materiaaleilla. Korkeatasoiset varustelut, kuten piirtoseinät, videoneuvottelulaitteet ja iso TV, tukevat huoneiden monipuolista käyttöä. Lisäksi jokaisessa huoneessa on oma yksityinen kylpyhuone – toimisto tuodaan todella hotellin tasolle. Omat eväät voi nauttia huoneessa keittiönurkkauksen varustuksella, mutta VALO:n ravintolat palvelevat myös aamusta iltaan. Henkilökuntamme ja järjestelmämme huolehtivat, että kaikki on valmiina ja siistinä sinua varten. Ei tämä silti ole mainospuhe, minä vain innoissani kertoilen tosiasioita. Kun nyt palauttaa mieleen sen perinteisen toimistokopin ja sen palvelutason, ero on iso.

Olemme ottaneet jokaisessa yli neljässäsadassa huoneessa huomioon sekä majoituskäytön, että työkäytön tarpeet sekä molempien toimialojen rakentamismääräykset. Toimistotyöntekijälle tässä on se etu, että jokaisen huoneen äänieristys on erittäin hyvällä tasolla, joten oma rauha ja luottamuksellisuus säilyvät.

Huoneissa on edistyksellinen huoneautomaatiojärjestelmä, jolla säädetään huonekohtaisesti lämpötilaa, ilmanvaihtoa ja valaistusta. Me varmistamme esimerkiksi hyvän ilmanlaadun ja toimistotyön vaatimukset täyttävän valaistuksen automaattisesti. Eri huonetyypeissä on myös muita työskentelyyn liittyviä kalusteita, kuten piirtoseinä.

Visualisointikuva VALO Helsingin työhuoneesta. Tyyppi on Comfort A ja se soveltuu monenlaiseen kokoustamiseen tai työtilaksi 1-4 henkilölle

 

Huonetyyppejä on iso valikoima monenlaisiin toimistotyön tarpeisiin. Sinun ei tarvitse tyytyä vain yhdenlaiseen toimistohuoneeseen, vaan voit joka päivä valita työtilan tarpeiden mukaan. Satojen 1-2 hengen Smart-huoneiden lisäksi tarjolla on Comfort-luokan huoneita jopa 8 hengen tiimille, ja erilaiset Deluxe-tason huoneet ovat erinomaisia edustushuoneita. Deluxe-huoneet ovat myös esteettömiä, eli soveltuvat myös liikuntarajoitteisille.

Visualisointi VALO Helsingin kokoustiloista. Kokoustiloja on noin 10 erilaista ja niitä voidaan yhdistellä ja kalustaa lukemattomilla eri tavoilla käyttötarkoituksen mukaan.
Visualisointi VALO Helsingin kokoustiloista. Kokoustiloja on noin 10 erilaista ja niitä voidaan yhdistellä ja kalustaa lukemattomilla eri tavoilla käyttötarkoituksen mukaan.

 

Tiloihin liittyviä etuja hotellin ja toimiston yhdistämisessä on toimistoasiakkaan näkökulmasta paljon. Tavallisesta toimistosta harvoin löytyy tilaa ja palvelua tapahtumille, kun taas hotellista nämä löytyvät luontevasti. VALO:n joustavat tilat palvelevat niin isoa kuin pientä, suljettua kuin avointa tilaisuutta. Lisäksi hotellin ravintolat, huonepalvelu, pysäköintitilat, kattokerroksen sauna- ja allasosasto, kuntosali ja muut lisäpalvelut ovat kaikki käytettävissä tapahtumien ja työpäivien aikana.

Rakennuksen toinen kerros sisältää VALO Work -jäsenille varatun yhteiskäyttöalueen, jonka rauhallinen tunnelma on erinomainen lisä hotellin eloisaan aulaan. Tila on jaettu kahvilamaiseen, hiljaiseen ja leikkisään alueeseen, lasinen katto kymmenien metrien korkeudessa kruunaa kokonaisuuden. Kaiken lisäksi alueella palvelee oma henkilökunta, joka auttaa mm. valitsemaan päivälle parhaat palvelut ja tilat.

Visualisointi VALO Helsingin yhteiskäyttöalueen näköalatasanteelta

 

Visualisointi VALO Helsingin yhteiskäyttöalueen rauhallisesta työskentelytilasta
Visualisointi VALO Helsingin yhteiskäyttöalueen rauhallisesta työskentelytilasta

 

Visualisointi VALO Helsingin allasosastolta. Sauna ja wellness osastolla on 7. kerroksessa kuntosalin lisäksi esimerkiksi 5 saunaa, allas ja ulkoporeallas
Visualisointi VALO Helsingin allasosastolta. Sauna ja wellness osastolla on 7. kerroksessa kuntosalin lisäksi esimerkiksi 5 saunaa, allas ja ulkoporeallas.

 

Visualisointi VALO Helsingin kattoterassilta. Terassi on yhteydessä sauna- ja wellness -osastoon ja siellä on muun muassa suomalainen hirsisauna ja poreallas. Palvelu on myös VALO Work jäsenien käytössä
Visualisointi VALO Helsingin kattoterassilta. Terassi on yhteydessä sauna- ja wellness -osastoon ja siellä on muun muassa suomalainen hirsisauna ja poreallas. Palvelu on myös VALO Work jäsenien käytössä.

 

Nyt sitä luulisi, että perinteiseen toimistoon tai toimistohotelliin verrattuna VALO on törkeän kallis ratkaisu. Vaan eipä ole. VALO:n edullisuus perustuu pohjimmiltaan siihen, että hyödynnämme saman kiinteistön tiloja kahteen eri käyttötarkoitukseen. Meillä asiakas voi myös itse valita kuinka suuresta tilakapasiteetista maksaa kiinteää kuukausivuokraa ja kuinka moni käyttäjä maksaa käytön perusteella; maksetaan siis vain siitä mitä käytetään.

Ikävä kyllä, hyvä lukijani, näitä VALO Work -jäsenyyksiä on tarjolla vain rajallinen määrä. Haluamme ottaa Work-jäseniksi kaiken kokoisia eläväisiä yrityksiä, jotka ymmärtävät konseptimme hienouden ja tuovat tarinaan yhteisöllisyyttä. Nyt kannattaa aktivoitua, ottaa minuun rohkeasti yhteyttä ja varmistaa jäsenyys ennen kuin ne loppuvat. Ensimmäiset 200 VALO Work -jäsentä ovat VALO Helsinki -kiinteistön omistajia ja jäsenten määrä kasvaa nopeasti!