”Tämä osaomistajuus on positiivinen juttu, kun pääsee pienellä summalla mukaan”

VALO Hotel & Work on lanseerannut täysin uudenlaisen sijoitusvaihtoehdon, jonka myötä VALO:on sijoittaminen on entistä helpompaa.

VALO Hotel & Work on alusta alkaen rakennettu jakamistalous mielessä kasvattaakseen niin käyttöastetta kuin tuottoa. Nyt VALO tuo jakamisen myös kiinteistösijoittamiseen.

Pietarista Suomeen 14-vuotiaana muuttanut Anton Sobolev työskentelee data-analyytikkona Helsinkiläisessä yrityksessä ja harrastaa asuntosijoittamista. Hän valmistui Helsingin yliopistosta matematiikan ja tilastotieteen linjalta vuonna 2016 ja perusti tämän jälkeen äitinsä kanssa sijoitusyhtiön. Tällä hetkellä sijoitusasuntoja on kertynyt omalle sijoitusyhtiölle jo kuusi kappaletta.

Samankaltainen hotelli Venäjällä herätti kiinnostuksen

VALO Hotel & Work on ollut Suomessa laajasti esillä niin uutisissa kuin sosiaalisessa mediassakin. Anton monien sijoittajien tavoin oli tietoinen VALO:sta, mutta tutustui siihen lähemmin vasta syksyllä 2018.

“Selvitimme tämän jälkeen asiaa sekä pohdimme sijoittamista ja lainan osuutta. Tiesin, että Venäjällä on vastikään perustettu samankaltainen hotelli, joka toimii todella hyvin”.

Sijoitusmuotona VALO Hotel & Work on uudenlainen ja Anton jäi vielä miettimään omistajuutta.

“Tänä kesänä sitten SSA Groupilta Eemil Hirviniemi soitteli ja muistutteli tästä sijoitusvaihtoehdosta. Päätimme tällä kertaa hakea pankista lainaa, mutta emme saaneet sitä tarpeeksi hyvillä ehdoilla. Eemilin kanssa tuli tämän jälkeen puheeksi osuuden ostaminen ja se sopi sitten meidän yritykselle loistavasti“, Anton kertoo.

Osa-omistaminen tekee hotellisijoittamisesta entistä helpompaa

VALO Hotel & Work -huoneesta voi hankkia myös minimissään 10 prosentin osuuden.

Sijoittamalla osuuden, hotellihuone luovutetaan operaattorille, joka hoitaa vuokrauksen ja hotellihuoneen ylläpidon.

“Mielestäni tämä osaomistajuus on positiivinen juttu, kun pääsee pienellä summalla mukaan. Meillä ei ole itsellä käyttöä hotellille, sillä asumme pääkaupunkiseudulla ja on mukava, kun operaattori hoitaa kaiken puolestamme“, Anton sanoo.

Vaihtoehto asuntosijoittamiselle

Antonin sijoitusyhtiö on sijoittanut vuokra-asuntoihin pääkaupunkiseudun ulkopuolelle. Tavoitteena oli, että seuraava kiinteistösijoituskohde tulisi sijaitsemaan Helsingin alueella ja lisäksi sen pitäisi olla uusi kohde. Anton sanookin, että uudenlainen konsepti ja VALO:n sijainti oli yksi syy sijoituspäätökseen.

“Pidän tästä uudesta konseptista ja tämä ympärivuorokautisen käytön tavoittelu on todella mielenkiintoinen asia. Saunat hotellin katolla kiinnostavat ja houkuttelevat varmasti ihmisiä tulemaan hotelliin”, Anton pohtii.

VALO Hotel & Work -hotelli rakennetaan Helsinkiin Mannerheimintielle ja se avataan kesällä 2020. Hotelliin pääset tutustumaan tästä. Hotellin rakennusprojektia seurataan tiiviisti videoiden muodossa sekä VALO Owner -sivulla työmaalla tapahtuu -osiossa.