Hyvinkään K-Citymarket kauppias sijoitti VALO Hotel & Workiin

“VALO Hotel & Workista kuulin ensimmäistä kertaa yhteistyökumppaniltani ja aika nopeasti innostuin siitä. Pidimme muutaman palaverin aiheesta ja tuntui hyvältä lähteä sijoittajana mukaan“

Pitkän kauppiasuran tehnyt Asko Kuusisalo on toiminut Hyvinkään K-Citymarketin kauppiaana vuodesta 2012 alkaen. Ruokakauppa-alalla Asko on saanut olla jo yli 35 vuotta ja hän sanoo nauttivansa täysin siitä, mitä pääsee tekemään. Sijoittamista Asko on harrastanut useita vuosia tilanteiden mukaan.

“VALO Hotel & Workista kuulin ensimmäistä kertaa yhteistyökumppaniltani ja aika nopeasti innostuin siitä. Pidimme muutaman palaverin aiheesta ja tuntui hyvältä lähteä sijoittajana mukaan“, Asko kertoo.

“Pidän VALO Hotel & Workia mielenkiintoisena ja ainutlaatuisena ideana. Suomessa on vaan yksi ”THE” Mannerheimintie, joten pidän hotellin sijaintia aivan loistavana. Sen olen oppinut matkan varrella, että kaupan ja varmasti myös hotellin suurin yksittäinen menestystekijä on sen sijainti, joten tämä hotelli on sijoittajan näkökulmasta erittäin mielenkiintoinen “, Asko jatkaa.

Hotellihuoneen omistaminen houkutteli sijoittamaan

Asko Kuusisalo kertoo, että ajatus hotellihuoneen omistajana kuulosti kiehtovalta. Hän pitää hotellin monipuolista konseptia ainutlaatuisena sijoittajan näkökulmasta.

“Luonnehdin itseäni melko maltilliseksi sijoittajaksi – välillä tietysti tunteet ja fiilis vie myös mennessään. Tässä sijoitusmuodossa oletettu ja toivottu tuotto on varsin hyvä melko monipuolisen ansaintalogiikan näkökulmasta. Uskon myös, että jälleenmyyntiarvo tulee tämän huippusijainnin vuoksi olemaan yksi oleellinen asia tässä sijoituksessa. Hotellia pystyy hyödyntämään perinteisen yöpymistarkoituksen lisäksi niin monissa muissa tarpeissa, joten uskon, että sillä on hieno tulevaisuus edessä!”, Asko pohtii.

Monikäyttöisyys kasvattaa hotellin käyttöä

VALO Hotel & Work yhdistää saman katon alle lämminhenkisen hotellin, laadukkaat kokoustilat ja viehättävän työtilan pohjoismaisella twistillä. VALO Work toimitiloissa asiakas voi ottaa käyttöönsä yksityisen työhuoneen, yhteisölliset coworking-tilat tai vaikkapa rauhallisen tiimityötilan.

Kuusisalo miettii, että aluksi tarkoituksena on jättää huone vuokrauspooliin vain kasvattamaan korkoa, mutta kun oppii tuntemaan kohteen paremmin, voidaan sitä hyödyntää myös yrityksen käyttötarkoituksiin.

“Uskon, että myöhemmässä vaiheessa opimme, miten meidän kannattaa yrityksen puolesta hyödyntää hotellia ja erilaisia käyttötarkoituksia alkaa varmasti muodostumaan matkan aikana. Tämä on kutkuttava tilanne. Luulen, että voimme järjestää hotellissa esimerkiksi henkilöstön koulutuspäiviä ja muuta sellaista“, Asko kertoo.

Luotto hotellin menestymiseen on vahva

Ensimmäinen VALO Hotel & Work avattiin Ruskeasuolle Helsinkiin syyskuussa 2020. Asko Kuusisalo kertoo, että hän uskoo vahvasti hotellin liiketoimintamalliin, hotellin sijaintiin sekä saavutettavuuteen.

”Luotan siihen, että kun oleelliset perusasiat ovat kunnossa sekä niiden päälle monipuolisempi tarjonta kuin kilpailijoilla, niin homma lähtee rokkaamaan!“, Asko kertoo.

“On myös ollut erittäin mielenkiintoista seurata sijoittajana projektin etenemistä. SSA Group on tiedottanut omistajia selkeästi, siitä miten VALOn liiketoiminta kehittyy. Tämä VALO Hotel & Work nimenä jää varmasti monen mieleen. Kukapa nyt ei VALOsta pitäisi?“, Asko lopettaa.