VALO sijoitus­kohteena

VALO-konsepti yhdistää hotelli- ja toimistopalvelut samoihin tiloihin tarjoten näin kiinteistösijoittajalle mahdollisuuden parempaan tuottoon. Älykkäiden tilaratkaisujen ansiosta samoja tiloja voidaan käyttää sekä hotelliyöpymisiin että toimistokäyttöön – tuottoa sekä hotellikäytöstä että toimistokäytöstä.

Kukoistava hotellimarkkina

 • Helsingin hotellien käyttöaste vuonna 2019 (tammi-joulukuu) oli keskimäärin 74.6%. Hotelliyön keskihinta samalla ajanjaksolla oli 126.85€ (sis ALV 10 %) (Tilastossa on mukana kaikki Helsingin hotellit)
 • Yöpymisten määrä on noussut 28 % Helsingissä viimeisen viiden vuoden aikana (2013-2018)

(Helsinki Business Hub & Tilastokeskus)

 • Viime vuosikymmeninä Helsinki on noussut kansainvälisesti suosituksi turismi- sekä tapahtumakohteeksi, ja on yksi maailman Top 20 kongressikohteista (Helsinki Business Hub)
 • Helsingin sitoutuminen vastuullisuuteen ja ennakoiviin digitaalisiin palveluihin on tuonut meille mainetta sekä halutun tittelin ‘Capital of Sustainable Tourism 2019’.

Kehittyvä toimitilamarkkina

 • Työnteosta tulee entistä liikkuvampaa ja ihmiset tekevät vähemmän töitä yhdestä paikasta
  (RAPAL, 2018) 
 • 31 % työvoimasta liikkuu toimiston sisällä tehden töitä oman työpisteensä ulkopuolella
  (RAPAL, 2018)
 • 39 % työvoimasta liikkuu ja tekee työtä toimiston ulkopuolella
  (RAPAL, 2018)
 • Suuren skaalan joustavia työtiloja on saapunut Helsinkiin viimeisen noin kymmenen vuoden ajan luoden uuden ajan toimitilamarkkinan

 

Sijoituskohteina huoneosakkeet

Sijoituskohteina toimivat KOY VALO Helsingin huoneosakkeet. Omistajien saama tuotto määräytyy kiinteänä tai käyttöasteeseen sidottuna valitun vuokrasopimuksen perusteella.

Tuoton määräytyminen

Ostajan solmiessa hotellioperaattorin kanssa käyttöastesidonnaisen vuokrasopimuksen, tuotto määräytyy operaattorin käytössä olevien huoneiden yö- ja päiväkäytöstä kertyvän kokonaistuoton perusteella operointikustannusten ja 5 %:n provision vähentämisen jälkeen. Tuotto ei siten ole riippuvainen pelkästään oman sijoituskohteen tuotosta. Ostaja voi myös halutessaan solmia hotellioperaattorin kanssa kiinteähintaisen viiden/kymmenen vuoden vuokrasopimuksen, jonka mukaan osakkeenomistajalle syntyy viiden prosentin vuotuinen nettovuokratuotto.

Lisäksi muista taloyhtiön hallintaan kuuluvista tilosta (esim. kokoustilat ja pysäköintihalli) saatavat tuotot jaetaan kaikkien omistajien kesken taloyhtiön kulujen ja operaattorin 5 %:n suuruisen yleiskustannuslisän kattamisen jälkeen.

Tuottoarviolaskuri

Hallinnollinen prosessi

Hotellioperaattori hoitaa myyntiin, markkinointiin, asiakaspalveluun ja ylläpitoon liittyvät velvoitteet omakustannusperiaatteella saaden 5 %:n palkkion.

Huoneen vuokraaminen on arvonlisäverollista toimintaa. Sijoittajan vastuulle jää arvonlisäveron ilmoittaminen ja tilittäminen verottajalle.

Huoneosakkeet

SMDB-pääkuva-624x480-c

181 750€

Huoneosake S

CMTS-2-1-624x480-c

206 750€

Huoneosake L

SMDB-2-624x480-c

alk. 18 750€

Osuus huoneosakkeesta S

Omistajaedut

Etuja majoitukseen

Omistajat saavat 20 % alennuksen yöpymisestään VALO-hotellissa. Alennus nousee 30 % kun majoitut yli 10 yötä kuukaudessa*.

Etu on henkilökohtainen eikä koske kampanjahintoja tai majoituspaketteja.

Valohotel.fi

*Seurantajakso 3 kk

VALO Work -jäsenyys

Jäsenyys sisältää vapaan sisäänpääsyn VALO:n yhteisöllisiin työtiloihin sekä oikeuttaa työhuoneiden hinta-alennuksiin*. Etu on voimassa vuoden eteenpäin hotellin aukeamisesta tai sopimuksen allekirjoittamisesta.

*Smart 35 € ja Comfort 55 €

Valowork.fi

Sauna- ja allasosaston maksuton käyttö

VALO:n yksityinen sauna- ja allasosasto sekä kuntosali ovat omistajien vapaassa käytössä. Vapaa sisäänpääsy on varattu omistuksen koosta riippuen 1-2 hengelle, vieraita (enintään 4 hlö) voi tuoda hintaan 10 €/hlö.

Tutustu lisää

Muut edut

5 % alennus kokous- ja tapahtumapalveluista*, vaihtuvia etuja ravintoloistamme Bistro ELO ja Bar & Lounge SUO ja 10 % alennus pysäköinnistä VALO:n 155 paikkaisessa parkkihallissa.

*Koskee kokouspakettien ja kokoustilojen takuumyyntiä. Ei sisällä alkoholitarjoilua.

KYSYTTÄVÄÄ?

Jätä yhteydenottopyyntö

Olemme yhteydessä viimeistään seuraavana arkipäivänä. Voit myös olla suoraan yhteydessä myyntiin: +358 40 8467227 | sales@ssagroup.fi